Home > Over Zellien 
Het ontstaan
De historie van… het geslacht Zellien

De firma ‘Zellien’ (‘T.Zellien-Fabri’ in die tijd) is ontstaan vlak na de 1ste wereld oorlog. De stichter van het bedrijf, Thomas Zellien, heeft een opleiding koperslager & zinkbewerker genoten. Hij raakte hierdoor gepassioneerd, met gevolg dat hij dag en nacht in zijn atelier doorbracht. Zo startte hij, als installateur sanitair, lood en zinkbewerker, het bedrijf op.

 De stamboom
 1. Johan Zellien afkomstig van Pilau (Pruisen – Duitsland) dat nu echter in Polen ligt, vlakbij Gdansk.
  Beroep : hij schopte het van zeeman tot kapitein van de omvaart. Zo belandde hij in Oostende en vond daar zijn geliefde.
  Hij trouwde in Dover, Engeland, en had als vaste woonplaats Oostende, waar hij trouwens overleed.

 2. Vader van Thomas Zellien geboren te Oostende.  Hij kwam uit een gezin van 6 kinderen; 4 jongens en 2 meisjes.
  Deze toog naar Antwerpen en werd er chef engineer aan de dokken.

 3. Thomas Zellien geboren te Antwerpen uit een gezin van 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes, waarvan hij de jongste was.
  Hij trouwde met juffr. Fabri afkomstig uit Turnhout.
  Beroep: opleiding als lood- en zinkbewerker en koperslager.
  Hij was de Stichter van ‘T.Zellien–Fabri’, vlak na de Eerste Wereldoorlog.
  Plaats berijf: Renier-Sniederstraat te Turnhout.  In het jaar 1950 verhuisden ze naar de Patersstraat te Turnhout wegens plaatsgebrek.

 4. Staf Zellien geboren te Turnhout uit een gezin van 3 kinderen; 2 meisjes en 1 jongen. Hij heeft zijn opleiding genoten in Sint-Viktor te Turnhout.
  Later heeft hij het bedrijf overgenomen.

 5. Maud Zellien geboren te Turnhout uit een gezin van 2 meisjes.
  Ze genoot een bedrijfsopleiding te Gent.
  Maud leidt samen met haar man Luc Provost het bedrijf.
  Vermits het bedrijf bleef groeien, was er nood aan een groter pand, met grote toonzaal en magazijnen.  Sinds 4 januari 1999 bevinden we ons dus op de Antwerpsesteenweg te Vosselaar; een gemeente aan de rand van Turnhout.  Het bedrijf gaat momenteel door het leven onder de naam Zellien.
De toekomst: meer dan 250 medewerkers, je kan er op rekenen!

De zelfstandige Alsan-dealers hebben al meer dan 50 jaar ervaring in de wereld van badkamers, keukens en energievoorziening. Kies je voor Alsan? Dan kies je voor kwaliteit en vertrouwen. Jij kan rustig genieten terwijl onze interieurspecialisten je begeleiden bij het van A tot Z realiseren van je droomproject in de badkamer, temperatuurcomfort in je woning of het optimaliseren van je energiefactuur.

Bovendien vind je bij ons al het nodige materiaal om je project af te werken waaronder enkele exclusieve Alsan merken. Daarnaast brengen wij je in contact met een gekwalificeerd installateur of ben je meteen samen met je vakman welkom. Want de realisatie van een droom vraagt om een perfecte installatie! Ook voor een feilloze levering in functie van de gemaakte afspraken, kan je op Alsan rekenen.
 1 GEGARANDEERD TOP

Topmerken en exclusieve Alsanmerken in showrooms die een uitstap meer dan waard zijn.
2 ZORGELOOS

Alsan brengt je in contact met een gekwalificeerd vakman die zorgt voor een optimale en perfecte installatie en wij staan in voor een hoogstaande dienst na verkoop.
3 ONZE PERSOONLIJKE AANPAK

We zijn zelfstandige ondernemers die duidelijke afspraken geven en onze afspraken nakomen. Want ons vak is onze passie. Daarom word je altijd met de glimlach ontvangen

4  ALL IN

We hebben alles voor je badkamer, keuken, verwarming en energievoorziening. Het begint met het juiste advies binnen jouw budget vanuit een esthetisch, duurzaam en technisch oogpunt.