Home > Over Zellien 
Het ontstaan
De historie van… het geslacht Zellien

De firma ‘Zellien’ (‘T.Zellien-Fabri’ in die tijd) is ontstaan vlak na de 1ste wereld oorlog in 1921. De stichter van het bedrijf, Thomas Zellien, heeft een opleiding koperslager & zinkbewerker genoten. Hij raakte hierdoor gepassioneerd, met gevolg dat hij dag en nacht in zijn atelier doorbracht. Zo startte hij, als installateur sanitair, lood en zinkbewerker, het bedrijf op.

De stamboom

1. Johan Zellien afkomstig van Pilau (Pruisen – Duitsland) dat vandaag de dag in Polen ligt, vlakbij Gdansk.
Beroep : Hij schopte het van zeeman tot kapitein van de omvaart.
Zo belandde hij in Oostende en vond daar zijn geliefde. 

2. Vader van Thomas Zellien geboren te Oostende.  
Hij kwam uit een gezin van 6 kinderen; 4 jongens en 2 meisjes.
Deze toog naar Antwerpen en werd er chef engineer aan de dokken.

3. Thomas Zellien geboren te Antwerpen uit een gezin van 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes, waarvan hij de jongste was.
Hij trouwde met juffr. Fabri afkomstig uit Turnhout.
Beroep: opleiding als lood- en zinkbewerker en koperslager.
Hij was de Stichter van T.Zellien-Fabri, vlak na de Eerste Wereldoorlog.
Plaats berijf: Renier-Sniederstraat te Turnhout.  In het jaar 1950 verhuisden ze naar de Patersstraat te Turnhout wegens plaatsgebrek.

4. Staf Zellien geboren te Turnhout uit een gezin van 3 kinderen; 2 meisjes en 1 jongen.
Hij heeft genoten van een opleiding in Sint-Viktor te Turnhout en heeft later het bedrijf overgenomen.
5. Maud Zellien geboren te Turnhout uit een gezin van 2 meisjes.
Ze genoot een bedrijfsopleiding te Gent en nam later samen met haar man Luc Provost de zaak over.
Vermits het bedrijf bleef groeien, was er nood aan een groter pand, met grote toonzaal en magazijn.
Sinds 4 januari 1999 bevinden we ons op de Antwerpsesteenweg te Vosselaar; een gemeente aan de rand van Turnhout. 
De naam werd toen ook omgedoopt naar Zellien.


Sinds 2014 gaat het bedrijf door het leven onder de naam Alsan Zellien als deel van de Alsan groepering. Zoon Tom Provost kwam deze periode bij in het bedrijf en zorgde mee voor de uitbouw en implementatie van de Alsan strategie. Cruciaal in de filosofie van Alsan is het “ontzorgen” van de eindverbruiker. Naast het aanbod van een uitgebreid assortiment en het geven van het juiste advies, brengen wij de consument steeds in contact met een gekwalificeerd vakman uit zijn buurt. Zo kiest Alsan voor de vakman en is hierin de meest gespecialiseerde groothandel. Bij de start van 2019 trad ook dochter Kato Provost in de voetsporen van haar oudere broer.

ALSAN - ENJOY BATHING, COOKING & ENERGY

De zelfstandige Alsan-dealers hebben al meer dan 50 jaar ervaring in de wereld van badkamers, keukens en energievoorziening. Kies je voor Alsan? Dan kies je voor kwaliteit en vertrouwen. Jij kan rustig genieten terwijl onze interieurspecialisten je begeleiden bij het van A tot Z realiseren van je droomproject in de badkamer, temperatuurcomfort in je woning of het optimaliseren van je energiefactuur.

Bovendien vind je bij ons al het nodige materiaal om je project af te werken waaronder enkele exclusieve Alsan merken. Daarnaast brengen wij je in contact met een gekwalificeerd installateur of ben je meteen samen met je vakman welkom. Want de realisatie van een droom vraagt om een perfecte installatie! Ook voor een feilloze levering in functie van de gemaakte afspraken, kan je op Alsan rekenen.